Reality Centre

 

In de Zernikeborg bevindt zich het Reality Centre, een unieke Virtual Reality (VR) faciliteit. In de pauze kunnen deelnemers in kleine groepen in het Reality Centre om een demonstratie bij te wonen. Het bestaat uit het Reality Theatre, de Reality Cube en het mobiele 3D-systeem. Door de uitgebreide interactiemogelijkheden geeft Virtual Reality wetenschappers nieuwe inzichten, of het nu gaat om de structuur van een complex molecuul, de ontwikkeling van het heelal of het gedrag van de mens.

Om onderzoekers optimaal gebruik te laten maken van deze geavanceerde 3D-faciliteiten, beschikt het centrum voor High Performance Computing en Visualisatie (HPC/V) over de benodigde kennis en ervaring op het gebied van 3D-software-ontwikkeling en het maken van 3D-modellen.

Het HPC/V is gevraagd om een Virtual Reality versie van het toekomstige nieuwe "Dierenpark Emmen" te maken, waarbij vooral de sfeer van het toekomstige park moet overkomen bij de toeschouwer. In een vroeg stadium is deze virtuele dierentuin getoond aan personeel van de dierentuin, gemeentebestuur en provincie.
  3d Cube van het reality centre
De reality cube

Dierenpark Emmen
Dierenpark Emmen


Lees meer -->

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Valid XHTML and CSS.